Thee

rooibosthee-medium

We kwamen terug uit Parijs; ik had ons van Place de la Bastille via de heksenketel van de Boulevard Périphérique naar de Péage gereden en werd vanaf dat moment door maar één ding in beslag genomen: thuis zo snel mogelijk onder de wol te kunnen kruipen.

Ik heb eerder griep gehad, natuurlijk, maar ik herinner me nu vooral die keer toen ik begin twintig was en negenhoog op een studentenkamer in Utrecht woonde. Die griep duurde en duurde; mijn huisgenoten zorgden voor thee en bouillon, maar op een gegeven moment moest ik toch zelf naar buiten, ik had iets nodig, ik weet niet meer wat.

Er was een lift, trappen lopen hoefde niet; vanaf de entree was het misschien honderdvijftig meter naar de supermarkt, en ik herinner me dat ik halverwege was en het bijna niet haalde, een uiterste krachtsinspanning was er nodig die ik me ook nu, dertig jaar later, nog voor de geest kan halen.

En ja, dat is omdat deze griep lijkt op die griep. Gelukkig wordt er ook nu goed voor me gezorgd en hoef ik dit keer, goddank, het huis niet uit. Ondertussen is de jaarwisseling goeddeels aan me voorbij gegaan en ben ik het nieuwe jaar zonder goede voornemens begonnen. Maar soit, wat geeft het, eerst maar weer een kop thee.

One thought on “Thee”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s