Hutje op de hei

renderklippen-medium

Wat een leuk artikel op nrc.nl en dan die aansprekende titel: Helpt dat hutje op de hei ter inspiratie? Een ja/nee vraag, wel wat suggestief, en de afdronk… nee, lees maar.

Toevallig zat ik zelf afgelopen weekend in een houten huisje, zowat op de hei.

Uit eigen ervaring zeg ik, ja het helpt, door niets of niemand gestoord worden in een idee of gedachte of probeersel. Dat leidt tot van alles en of het goed is, ach wie bepaalt dat, dat zien we later wel, nu niet belangrijk.

Eerst kreeg ik de kachel niet aan, maar na een hoop gedoe en veel lucifers lukte het toch. Toen werd het langzaamaan minder koud en vochtig in dat huisje, want ja, warmte is wel randvoorwaardelijk voor die inspiratie.

En toen aan de slag, serieus (vrijdagmiddag), onbekommerd (vrijdagavond), moeizaam (zaterdagochtend), in flow (zaterdagmiddag), niet (zaterdagavond) en hoe-maken-we-hier-in-godsnaam-een-eenheid-van (zondagochtend).

Ondertussen veel regen die bij tijd en wijle onbedaarlijk op het houten dak van het huisje kletterde. Inspiratiebevorderend? Nee, vooral lawaaiig. Maar ach, who cares.

Bottom line? Leve dat hutje op de hei. De lat moet natuurlijk niet te hoog liggen en het moet ook allemaal niet té serieus worden. Want dat is de dood in de pot van de inspiratie.

Maar wel een teek, vandaag pas ontdekt en verwijderd. Getver. Zo’n hutje en het slechte weer, oke, maar die natúúr!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s