Heempark

heempark-medium

Gisteren gingen we een stukje wandelen. Het was prachtig herfstweer, te mooi om niet even naar buiten te gaan.

Het Jac. P. Thijssepark is het bekendste van de heemparken in Amstelveen. Het is een vreemd park, eigenlijk niet meer dan een smalle sliert, ingeklemd door een sloot en het Amsterdamse Bos aan de ene kant, en hockeyvelden en woonhuizen aan de andere kant.

Zo op het einde van de herfst, als er weinig blad meer aan de bomen zit, zie je pas goed dat het werkelijk maar een armetierig smal parkje is.

Op geen enkele manier ben je hier weg uit de bewoonde wereld. Op de hockeyvelden is het een gejoel van jewelste. En op de paden passeren jonge ouders, oudere echtparen, groepen natuurvrienden.

En toch. Of het nou komt door de verende bodem, de houten bruggen zonder leuning of de kronkelende paden die de suggestie wekken van hier kunnen verdwalen, wat absoluut onmogelijk is. Ja, het Jac. P. Thijssepark heeft charme.

Deze foto nam ik gisteren in dit toch wel heel merkwaardige heempark. Want vergeten we de sloot en de hockeyvelden en de woonhuizen, dan is het met een beetje fantasie toch zeker wel mogelijk je hier even in een totaal andere wereld te wanen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s