De Japanse tuin

japanse-bloesempark-medium

De Japanse tuin in het Amsterdamse Bos staat in bloei. De kersentuin is een cadeau van de Japan Women’s Club aan de gemeente Amstelveen.

Grappig detail: de 400 kersenbomen hebben allemaal een naam. 200 vrouwennamen, 200 mannennamen.

Er is verder niet zo heel veel informatie te vinden over de tuin. Maar in De Volkskrant schreef Daniël Samkalden het volgende (@Luuk, bedankt voor je aanvulling):

In Japan nemen ze in deze dagen vrij als de kersenbloesem bloeit. Weermannen proberen het moment van ontbotten zo accuraat mogelijk te voorspellen en als het zover is gaan de Japanners op een kleed onder de kersenboom zitten. Een paar dagen lang kijken ze naar het ontluiken van flinterdunne bloesemsnippers in de milde lente (want de bloesem bloeit pas als het zacht is). Hanami, heet het. “Kijkfeest”.

One thought on “De Japanse tuin”

  1. In Japan nemen ze in deze dagen vrij als de kersenbloesem bloeit. Weermannen proberen het moment van ontbotten zo accuraat mogelijk te voorspellen en als het zover is gaan de Japanners op een kleed onder de kersenboom zitten. Een paar dagen lang kijken ze naar het ontluiken van flinterdunne bloesemsnippers in de milde lente (want de bloesem bloeit pas als het zacht is). Hanami, heet het. ‘Kijkfeest’.

    (Is geen kennis van mijzelf, maar las ik net hier)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s