Romeo en Julia in Amstelveen

romeo-en-julia-medium

Amstelveen wil zo graag een beetje bruisen, meedoen met de grote jongens. Dat bleek maar weer eens tijdens het Stadspleinfestival afgelopen zaterdag, de plaatselijke pendant van de Amsterdamse Uitmarkt.

Eén van de voorstellingen buiten, uitgevoerd in het melkachtige licht onder het hoge doek van de skytent, was Romeo en Julia, “het bekende stuk van Shakespear”, aldus de tekst op de website.

De kids hadden er geen zin in, maar terwijl ze aan het schilderen sloegen in diezelfde skytent kon ik rustig even staan kijken én luisteren.

Voor het handjevol bezoekers dat zich hier rond enen verzameld had – tijdens de Amsterdamse Uitmarkt ga je eventueel tussen de bedrijven door vlug even shoppen, in Amstelveen is het net andersom – werd de tot moderne musical bewerkte klassieker opgevoerd.

En het was werkelijk prachtig. Alsof het niet uitmaakte dat hele rijen stoelen onbezet waren liepen, renden, speelden de acteurs en musici temidden van het publiek met een inzet alsof het avond was en de grote zaal van de schouwburg platgespeeld moest worden.

De kids waren véél te vlug klaar met schilderen. Maar wij waren nog wel getuige van het slot van de voorstelling, waarvan onze dochter later zei:

Ik zag er niks van tijdens het verven, maar ik heb er steeds naar zitten luisteren.

Het zal nog wel even duren voordat het Stadspleinfestival net zo hot is als de Amsterdamse Uitmarkt. Aan de kwaliteit van het theater ligt het in ieder geval niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s