De zen van fotografie

ken-rockwell-medium

Ken Rockwell is mijn favoriete fotograaf op het web. De afgelopen drie weken heb ik met toenemende verbazing zijn website gevolgd.

Door de jaren heen werd www.kenrockwell.com groot door een constante stroom enthousiaste reviews van vooral Nikon camera’s en lenzen. Fotografen en hobbyisten kopen graag nieuwe spullen en een deel van de voorpret is lezen wat Ken Rockwell over die spullen schrijft.

Met een ware creatieve explosie van artikelen, waaronder een fantastisch stuk met de veelzeggende titel How to Learn to Love Photography (inmiddels omgedoopt in Don’t Worry: Just Shoot) zet Ken Rockwell nu een stap in het ongewisse.

Verspil je kostbare tijd en creatieve energie niet aan spullen, zegt hij, maak je geen zorgen over de beperkingen van je camera of je lenzen. Wat je ook hebt, het is goed genoeg. Als je jezelf en anderen wilt verrassen, kom dan achter je computer vandaan en ga eropuit. Probeer te ontdekken wat je in een beeld fascineert. Leer om beter te kijken, te letten op licht, compositie, timing.

En terwijl hij het over fotografie heeft, heeft hij het tegelijkertijd over nog iets heel anders. Prachtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s